Si no veus aquest correu correctament fes clic aquí.
Juny 2017
Barcelona Centre de Disseny

ACTUALITAT

Jornada Interclúster Food & Design: dissenyant noves i millors experiències gastronòmiques

Jornada Interclúster Food & Design: dissenyant noves i millors experiències gastronòmiques

En un context de canvi de paradigma en el món de la gastronomia, conèixer millor els consumidors, connectar amb ells i generar noves i millors experiències gastronòmiques esdevenen aspectes claus per a la competitivitat i la diferenciació de les empreses que operen en aquest sector. 

El disseny, una disciplina que va molt més enllà d’innovar en la forma i color d’un producte, pot esdevenir clau a l’hora d’innovar centrant-se en l’usuari i fer un negoci més rendible i més sostenible.


El proper 28 de juny, Cluster Catalonia Gourmet, Cluster Foodservice, Cluster AINS de Nutrició i Salut, Cluster Innoví de vins i caves i Cluster Disseny co-organitzen una sessió que té com a objectiu conèixer com el disseny pot ser un factor clau a l’hora de crear oportunitats de negoci per a les empreses del sector de l’alimentació i connectar les empreses dels cinc clústers per tal de generar sinergies. 

A la sessió es mostraran exemples inspiradors de casos de com el disseny pot impulsar novedosos productes i marques a l’èxit a través de disciplines tals com la innovació tecnològica o foodtech, el disseny d’aliments o food design, la comunicació i el packaging o el disseny de noves experiències gastronòmiques.

A més, els membres dels clusters podran participar en un workshop orientat a analitzar els actuals sistemes i dissenyar noves experiències que satisfacin millor les necessitats, desitjos i aspiracions dels usuaris i desenvolupar negocis que generin un major retorn econòmic, ambiental i social. Al taller, i pivotant sobre un cas pràctic, els participants podran explorar l’experiència d’usuari associada als hàbits d’alimentació fora de casa on the go o fast food, i identificaran àrees d’oportunitat en els quals s’alineïn negoci, salut i sostenibilitat. Més informació sobre el taller, aquí

 


PROGRAMA

• 10.00 - 10.15 h. Registre

• 10.15 - 10.20 h. Benvinguda

• 10.20 - 10.40 h. Imagine Food Tech Basque Culinary Center: un viatge experiencial i 3 projectes disruptius basats en la creativitat i la tecnologia. A càrrec de Víctor Fortunado, Food Tech Innovator, Director Creatiu i cofundador de Food Republic i NextChef

• 10.40 - 11.00 h. Generació de nous conceptes alimentaris a través del Food Design. A càrrec de Alberto Arza, fundador de Papila. 

• 11.00 - 11.30 h. Edició limitada: L'experiència de l’ampolla de Sant Aniol i l’espai Gastronòmic Boca Grande. A càrrec de Josep Mª Morera, de Morera Design i Ferran Ribalta, gerent de Sant Aniol.

• 11.30 - 12.00 h. Pausa cafè

• 12.00 - 12.20 h. Cas per confirmar

• 12.20 – 13.50 h. Workshop: taller dinamitzat per Markel Cormenzana, Dissenyador Estratègic d'Inèdit, amb la partipació de Pere Castells, soci fundador de Gastrocultura Mediterránea, qui farà la ponència inspiradora a la introducció.

• 13.50 - 14.00 h. Cloenda

T'INTERESSA SI…

…ets una empresa del sector de l’alimentació i begudes - associada o no al Clústers co-organitzadors de la jornada - i vols conèixer com el disseny pot ajudar a impulsar el teu negoci i generar noves experiències gastronòmiques.

…ets una empresa del sector disseny - associada o no al clúster disseny - i vols conèixer tendències, metodologies i casos d’èxit del sector de l’alimentació i les begudes. 

…ets una empresa de qualsevol sector i vols connectar amb altres empreses de l’àmbit de l’alimentació i el disseny per generar sinergies dins el marc de la gastronomia.

ACCÉS I PREUS

• 
Dia: Dimecres 28 de juny de 2017

• Hora: Jornada, de 10.00 a 12.20h / Workshop, de 12.20 a 14.00 h.

• Lloc: BCD (Edifici Disseny Hub Barcelona). Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38

• Accés: Jornada (de 10.00 a 12.20 h) per inscripció.

- Gratuït per a membres dels clústers co-organitzadors (Cluster Catalonia Gourmet, Cluster Foodservice, Cluster AINS de Nutrició i Salut, Cluster Innoví de vins i caves i Cluster Disseny).

- Socis d'altres clústers de la xarxa Clusters.cat: 20 € 

- Altres: 50€ 


WORKSHOP: L’accés al taller (12.20 - 14.00 h) està restringit a socis dels clústers co-organitzadors. La inscripció, subjecta a disponibilitat de places, es farà per estricte ordre d’inscripció. Ens posem en contacte amb les persones inscrites a la jornada per confirmar la seva participació en el taller.

BCD
Entitat Protectora Empreses protectores
Obra Social La Caixa Roca Seat Simon
Gran Patrocinador Mecenes
Hewlett Packard Illy
Patrocinadors
Alhambra Contenur Exipple Santa & Cole
Shad
Col·laboradors
Adoora Marc Martí Miele
Amb el suport institucional de:
Cambra de Comerç de Barcelona Ajuntament de Barcelona Generalitat de Catalunya Ministerio de trabajo, energía y turismo
Iniciativa clúster amb el suport de:
AEI